Yükleniyor...

Blog & Makaleler

Denizli Kaleiçi Çarşısı Gezilmeye Değer Mükemmel Bir Yerdir..
Denizli Kaleiçi Çarşısı Gezilmeye Değer Mükemmel Bir Yerdir.

Denizli Kaleiçi Çarşısı Gezilmeye Değer Mükemmel Bir Yerdir.

Denizli Kaleiçi Çarşısı Gezilmeye Değer Mükemmel Bir Kapalı Çarşımızdır

Kaleiçi Çarşısı, Merkezefendi ilçesine bağlı Saraylar Mahallesi’nde yer almaktadır. Tarihi çarşı, 8 yüzyılı aşkın bir geçmişe sahiptir. Orijinalinde Denizli Kalesi surlarından oluşan çarşı, yaklaşık 280×160 metre ölçülerinde bir alanı kaplamaktadır.
 
Çarşının batı surlarının önü, geçtiğimiz yıllarda Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar ile açılmıştır. Bugün surların yaklaşık 80 metrelik kısmı sağlam olarak görülebilmektedir. Görülebilen bu surların yükseklikleri yer yer 4-5 metredir. Surlar traverten taşlarla kireç harçlı olarak örülmüştür. Her iri taş sırasının arasına daha küçük boyutlu taşlar ve tuğla parçaları yerleştirilmiştir. Surlarda yer yer devşirme antik mimari parçalar da kullanılmıştır.
 
Yüzlerce yıldan bu yana çarşı olarak kullanılan Kaleiçi, Denizli ticaretinin belleği durumundadır. Ahilik kültürünün halen yaşatıldığı Kaleiçi Çarşısı’nda çok sayıda dükkan bulunmaktadır. Bu dükkanlarda tekstil başta olmak üzere çeşitli ürünler satılmaktadır. Bununla birlikte, bakırcılık, alemcilik, yorgancılık gibi geleneksel el sanatları da burada yaşatılmaktadır. Keleiçine gelmişken mutlaka denizli kebanının merkezi olan kebapçı baki'den mutlaka  deneyiniz.